Dawno nic się nie działo, ale to dopiero początek nowy początek...
Witam tak więc w tym wątku zajmiemy się pokrótce przedstawieniem oraz omówieniem najważniejszego zakresu działań na rok obecny 2024.
Mających na celu przywrócenie stanu rzeczy z przed kryzysu statystycznego, lub nawet jeżeli sytuacja na to pozwoli jego znacznego polepszenia.
Oczywiście bez rzeczowej analizy jak i wyciągnięcia stosownych wniosków żadne nawet najlepsze chęci speuzną na niczym.
Przejdźmy zatem do analizy czynników które sprawiły że sprawy wyglądają obecnie jak wyglądają...
1. Ciężka sytuacja na rynku pracy w kwestii członków administracji ze szczególnym naciskiem na moją osobę
(jako ten bezpośrednio odpowiedzialny za projekt).
2. Nieutrzymywanie reklam ciągiem stałym, które wynikało z istotnych niedoborów finansowych, krótko mówiąc następstwo poprzednio omawianego punktu.
3. Brak większego zainteresowania a wręcz zobojętnienie ze strony pomniejszych komórek administracyjnych projektu.
4. Niedostateczna ilość wydarzeń, eventów spowodowana demotywacją wynikającą z niskiej sinusoidy przyrostu graczy, użytkowników.
5. Zbyt duże skupianie się wyłącznie na elementach doczesnych już zrealizowanych (osiadanie na laurach w ostatnich progresowych latach 2019-2021).
A teraz przejdziemy do celów jakie obraliśmy do zrealizowania na rok obecny aby zwalczyć tą stagnację...
1. Realizacja jak i oddanie do użytku NOWEGO SZABLONU FORUM (dostosowanego wizualistycznie do obecnych podstron).
2. Wskrzeszenie na początek jednego z naszych serwerów CS 1.6 z naciskiem na tryb GOMOD lub ZM EXP.
3. Stworzenie serwera do CS2, najprawdopodobniej o pierwotnym trybie FFA z dążeniem do jego jak najskrupulatniejszego odwzorowania do wersji pierwotnej z CS:GO w naszym wykonaniu.
4. Aktualizacja serwerów Minecraft, otwarcie nowego klasycznego trybu "Wojny Gildii typu Factions" + Nowa edycja serwera "Survival+Działki" (jeżeli przyrost graczy będzie znaczący otworzymy kolejne serwery które mamy gotowe na dysku SkyBlock oraz ChestPVP).
5. Rekrutacja totalna na wszystkie możliwe stanowiska rekrutacyjne (z wyłączeniem posad na które należy awansować metodą schodkową).
6. Wzmożenie konkursów z naciskiem na kunkursy finansowe w których to będzie można zgarnąć trochę hajsu do celów prywatnych.
7. Poprawianie wad funkcjonalnych oraz dysfunkcji na każdej płaszczyźnie naszego projektu w krótszym niż dotychczas czasie.
8. Poszerzenie zakresu community o inne gałęzie gamingowe, poprzez otworzenie serwerów do innych gier multiplayer?
9. Otwarcie się na GLOBALNE community wykraczające poza dotychczasowe granice naszego kraju?
10. Własny sklep z pamiątkami typu: koszulki, kubki do kupienia?
Podsumowanie...
Jak widzicie nie padliśmy, ani też nie purzuciliśmy projektu lecz przeczekiwaliśmy ten trudny na wszelak dla nas okres.
Takie właśnie momenty dają możliwość spojrzenia na sytuację z zupełnie innej perspektywy dającej możliwość korekty swoich dotychczasowych poczynań.
Dodatkowo jest to również pewien swoisty sprawdzian i weryfikacja z podziałem na 2 sfery ludzi/administracji którzy zostali i wierzyli pomimo wszystko,
oraz tą drugą zwaną potocznie "chorągiewkami" którzy są jak wszystko jest względnie w porządku a gdy sprawy nabierają odwrotnego obiegu to znikają niczym mgła.
Nie rozbudowując już dalej kwestii jak mogło by być a przechodząc do tego jak będzie...
To my jako administracja możemy zapewnić iż dołożymy wszelkich starań, aby wszelkie wyżej wymienione punkty
zostały zrealizowane do końca obecnego roku poza niewiadomymi punktami od 8 do 10
(to zakresy potencjalnie nie wiadome na dzień dzisiejszy).
Prywatna kronika względem pkt.1:
Cytat:Nie będę brał pod uwage ostatnich lat, które były równie ciężkie o ile nie powiedzieć że nawet gorsze w tym jak zarówno w innych aspektach.
Tak więc rok 2023...
- praca w lokalnym urzędzie gminy jako stażysta za najniższą krajową (01.01.2023-01.07.2023) bez dalszych perspektyw (śmieszna umowa o pracę na pół etatu 4h robocze 01.08.2023-30.08.2023),
- ubieganie się do straży granicznej z przerwami od bagatela 2 lat ostatecznie za 4 razem udało mi się przebrnąć przez wszystkie etapy które wyglądają w sposób następujący:
* złożenie dokumentów,
* rozmowa kwalifikacyjna,
* testy psychologiczne + psycholog,
* testy wiedzy ogólnej, językowy, sprawnościowy,
* badanie wariografem.
I wydawało się iż wszystko w końcu zakończy się swoistym happyendem, niestety nie w moim przypadku i nie tym razem.
Podczas badań tzw. "obiegówki" jako ostatni na liście pozostał mi okulista który to wykluczył mnie stawiając "N-kę" czyli niezdolny do służby.
Uzasadnieniem tego jest wada wrodzona prawego oka czyli swoiste niedowidzenie, niestety korekcja laserowa czy też jajakolwiek inna odpada.
Lekarz orzecznik powiedział mi abym zasięgnął opinii innych niezależnych lekarzy specjalistów chorób oczu.
Dwoje z nich stwierdziło że moje widzenie obuoczne jest prawidłowe, lecz pomimo dostarczonych dokumentów komisja MSWiA w Białymstoku wydała negatywną opinie.
Co oczywiście wiązało się z brakiem dopuszczenia mojej osoby do pracy w Straży Granicznej.
Oczywiście nie omieszkałem złożyć odwołania od tej decyzji do MSWiA w Warszawie w październiku 12.10.2023 (sprawa w ciągu dalszym w toku rzekomo rozpatrzona lecz informacji oficjalnej brak).
- ubieganie się od 01.11.2023 do Służby Celno-Skarbowej (proces rekrutacji bardzo podobny jak w SG niestety zbrakło mi 1 pkt na sam koniec 15.02.2024),
- dopiero po zaproponowaniu pracy bardzo dobrze płatnej w korporacji "GreenVolt" jako monter paneli fotowoltaicznych przez znajomego karta się odwróciła (01.03.2023- ...).
Za to jak zostałem potraktowany w nie jednej mundurówce w tym kraju łącznie z Lasami Państwowymi w którym to kierunku posiadam wykształcenie technikum/studia.
Na pewno nie mam zamiaru w razie konfliktu walczyć za ten fałszywy i pokryty zawiścią kraj jakim jest Polska.
Szkoda mi za to niezmierne ludzi, którzy na przestrzeni wieków przelewali krew za ten obszar na mapie z nadzieją na lepsze jutro.
Lepsze czasy nastały lecz nie dla wszystkich i na pewno zdecydowana większość nie jest w stanie tego docenić podąrzając za despotycznymi manipulatorami świetnym przykładem są politycy.
Dodatkowo społeczeństwo nie potrafi wyciągać wniosków z przeszłości a kontakty nawet koleżeńskie niejednokrotnie są podszyte fauszem jak i liczną mieszanką negatywnych emocji zaś patologia uchodzi za wzór do naśladowania.
Także na stan obecny tak wygląda moje postrzeganie geopolityczne jeżeli coś jakimś cudem się w tym kraju zmieni to będzie to na prawdę nieoczekiwana niespodzianka.
Na dosem słowem mówiąc na stan obecny ludzie zamieszkujący ten kraj wywołuja we mnie coraz to większe i narastające obrzydzenie (nie mówię o wszystkich aczkolwiek o przeważającej większości).
Nazwa jak i grafika tego przedsięwzięcia została zainspirowana słynną operacją "Overlord"
której pierwszą częścią był tzw. "D-Day" rozpoczęty lądowaniem aliantów na plażach Normandii.
Był to punkt zwrotny podczas 2 wojny światowej w walce z maszyną zła nazizmem, komunizmem, faszyzmem.
W naszym wypadku zaś to będzie walka z samym sobą i naszymi słabościami w celu stworzenia czegoś lepszego dla was...
"Ci, którzy są bez serca, kiedyś troszczyli się za bardzo..." ~ Deavy Jones
1
Zareaguj